städning

Vad städar en städfirma?

Vad städar en städfirma?

Vad städar en städfirma? Ja, helt enkelt kommer detta bero på vilken nisch de har valt och hur stora de är. En del gånger finns det de som startat en egen städfirma och jobbar ensamma i denna. I det fallet brukar de försöka koncentrera sig på en eller två olika tjänster. Det finns städfirmor som enbart erbjuder städning för företag, medan det också finns de som bara arbetar med skolor. Att de har kunnat nischa sig på det sättet beror naturligtvis på stora och omfattande kontrakt.

Städar en städfirma allt?

Sist men inte minst, som denna artikel ska behandla, finns de stora städfirmorna som erbjuder allt inom städning som Anettes Flyttstädning Sverige AB. Detta är då ett mycket brett område där det finns många olika typer av städning. Nedan ser du vilka olika typer av städning som är de vanligaste. Efter detta finner du beskrivningar av dessa och vad de inkluderar.

  • Hemstädning
  • Kontorsstädning
  • Lagerstädning
  • Flyttstädning
  • Trappstädning
  • Visningsstädning
  • Byggstädning

Hemstädning

Här är den absolut vanligaste typen av städning för privatpersoner. Här kan äldre få den hjälp med städning som de behöver då de inte längre har orken. Detta samtidigt som de fortfarande kan ta hand om allt annat i livet.

Också barnfamiljer och de föräldrar som hela tiden jobbar kan ha stor nytta av denna typ av städning, då de får mera tid över för annat och tid med familjen. Det bästa av allt är att alla kan göra avdrag upp til 50 000 kronor via RUT avdrag per person i hushållet.

I hemstädning ingår allt som gäller städning i hemmet och kan även fås som storstädning och extra städning av garderober när detta ska ske varje år.

Kontorsstädning

Här handlar det om en produkt som faller inom gruppen företagsstädning. I det fallet är det viktigt att finna ett städföretag du kan lita på och som kan utföra städningen under den tid som kontoret inte är bemannat.

I kontorsstädning ingår all den städning som måste göras på ett kontor. Här kommer det att finnas genomsamhetslokaler, mötesrum, enskilda arbetsrum, större arbetslokaler med flera arbetsplatser. Allt detta ingår i kontorsstädning.

Lagerstädning

Inom den stora gruppen av tjänster som faller under företagsstädning, ligger också lagerstädning. Här handlar det mest om och se till att det ingår allt som gäller städning av golv och alla omklädningsrum och dushutrymmen samt toaletter.

Vissa gånger ingår även mera i lagerstädning. Detta är de gånger det finns arbetsrum i dessa lokaler. Här är det vanligt att det finns ett arbetsrum för förman. Det kan också ingå att städa en lastkaj vid vissa städprogram.

Städning i kommunala och statliga lokaler

I detta fall kommer det inte att kunna förklara vad som ingår eftersom statliga och kommunala lokaler finns i så många olika former. Grundidén i all städservice är att alla utrymmen ska bli städade.

Ta en offentlig lokal som exempel. Här kommer alla utrymmen att bli  städade och det sker oftast under samma tid. Det handlar helt enkelt om att vissa stora lokaler innebär så mycket arbete att dessa städfirmor har personer i dessa lokaler som befinner sig heltid där.

Viktigt att tänka på vid  kommunala och statliga lokaler är alla öppna publika platser.

Flyttstädning

När det gäller flyttstädning är det många städfirmor som erbjuder detta.  Det är också många flyttfirmor som också tagit upp detta som en produkt de erbjuder. I en flyttstädning är det mycket som ingår.  Städgaranti innebär att efter besiktning ska åtgärder utföras under garantitiden.

Trappstädning

Fastighetsägare köper trappstädning och städ av andra gemensamhetsutrymmen.

Detta kan då vara platser som tvättstugor, förrådsutrymmen och samlingslokaler. I stort sett alla städfirmor erbjuder trappstädning, då detta är ett återkommande och lukrativt kontrakt.

Visningsstädning

Tjänsten är i stort sett helt och hållet uppbyggd som en flyttstädning. Det handlar ofta om en kombination av flyttstädning och visningsstädning när en lägenhet eller ett hus ska säljas.

Det lilla extra arbete som kan ingå i en visningsstädning är att fylla en bostad eller ett hus med dekorationer för att priset ska bli så högt som möjligt.

Byggstädning

Detta är precis som det låter. Byggstädning behövs när man ska städas upp efter en ombyggnad, nybyggnad , reparation eller en utbyggnad. I de flesta fall handlar detta om en grovstädning. I vissa fall kan det vara så att det ska fungera som en städning innan någon flyttar in, och då är det oftast lite mera som ingår och lite högre klass på städningen.

Städar en städfirma i ett dödsbo?

I en städning av ett dödsbo handlar det precis som vanligt om en städning där lägenhet , hus eller bostad ska kunna godkännas till en lika hög grad som en flyttstädning.

Det extra som ingår i en städning av ett dödsbo kan vara försäljning av detta eller bortforsling av visst lösöre. I vissa fall kommer de som erbjuder städning av dödsbo också att vara villiga att köpa upp hela eller delar av detta.

Är all städning avdragsgill

Det är många privatpersoner som frågar sig om städning såsom hemstädning, flyttstädning, byggstädning samt visningsstädning är avdragsgill. Svaret är ja, all städning för privatpersoner är avdragsgill upp till en summa av 50 000 kronor per person och taxeringsår.

När det gäller företag som anlitar en städ firma är detta givetvis avdragsgillt. Här handlar det om en utgift för verksamheten, vilket alltid kan dras av i alla lägen.

Säkerheten rörande städning

När det gäller säkerheten gällande städning, brukar detta inte vara något problem med hemstädning, där de flest vid dessa tillfällen är äldre människor som är hemma.

Det är vid städning på företag, kontor, lager och statliga lokaler som det måste finnas en säkerhet. Detta brukar vanligtvis handla om nycklar och hur dessa ska handeras.