5 tips att städa miljövänligt

5 tips att städa miljövänligt

5 Tips för att städa miljövänligt räcker långt. Vi är alla medvetna om att det finns både sämre och bättre produkter för vår miljö. Priset leder till att vi köper en sämre produkt för miljön på grund av ett billigare pris.

Tänkvärt är att de produkter som är bättre för miljön som upplevs dyrare , tvärtom kan den bli billigare just för att dessa har sådan kvalitet att man behöver en mindre mängd. Dessutom så har vi ett betydligt större utbud nu än vad husmödrar hade förr.

Naturen är värd att kämpas för, eller hur?

5 tips att städa miljövänligt:

5 Tips för att städa miljövänligt, enkla tips i vardagen. Det ska vara snabbt och enkelt.

Mikrovågsugnen: Ställ in en kopp vatten med pressad citron, värm på full effekt en minut. Då blir det enkelt att torka bort matrester och stänk. Dessutom luktar det otroligt gott!

Stopp i avloppet: Ett alternativ som propplösare istället för kemikalier är att använda bakpulver och vanligt ättika. Strö på bakpulver på fläckar på spisen eller i ditt avlopp, vänta ett ögonblick och häll sen på ättikan. Det kan lukta lite illa ett ögonblick men det är ingen fara. Detta skadar inte miljön.

Bränd kastrull:Har du bränt vid en kastrull fyll kastrullen med lite vatten toch koka upp med lite såpa, lägg på ett lock och låt svalna och diska därefter som vanligt.

Bränd ugn: kan man smörja in med såpa och värma ugnen till 100 grader, låter svalna och torka ur.

Fönsterputs:Ett miljövänligt diskmedel är ett utmärkt regöringsmedel vid fönsterputs och det behövs bara några droppar i en hink med vatten, upplever du att det blir ränder efter fönsterskrapan kan du prova att knyckla ihop lite tidningspapper och gnugga på ränderna, är otroligt effektivt.

Vad är ett miljövänligt rengöringsmedel?

Ett miljömärkt rengöringsmedel såsom såpa är mer skonsamt då de via hushåll rinner ut i våra bäckar och sjöar samt grundvatten. En annan fördel är att du inte utsätter dig eller dina nära för starka kemikalier.

Har du köpt rengöringsmedel i butiken? Undvik rengöringsmedel innehållande ammoniak och blekmedel. De kan påverka både hälsa och miljö.

Såpa däremot är sedan många år och generationer ett skonsamt men oerhört effektivt rengöringsmedel.

Är miljömässiga rengöringsmedel lika effektiva?

Ja du hörde rätt rengöringsmedel som är lockande billiga kräver ofta en större mängd för att man ska få bort all smuts, det lite dyrare kräver oftast endast några droppar.

Såpa är fritt från konserveringsmedel och är enkelt och ofarligt att använda, och är dessutom helt biologiskt nedbrytbar, så valet är enkelt om man vill tänka på miljön. Lite kuriosa- såpan har funnits över 125 år och det säger väl allt.

Vad ska ett miljömässigt bra rengöringsmedel innehålla?

Titta efter miljömärkningar på förpackningarna. Grönvit flygande svan samt EU-Blomman är ett par symboler som använts länge.

Svanenmärkta varor finns i regel i våra vanligaste butiker och ska garantera att till exempel rengöringsmedel har kontrollerats så att innehållet främjar ämnen som lätt kan brytas ner i vår natur.

Genom att välja Bra miljöval är du med och bidrar till en renare natur.

När du anlitar någon städfirma att ta hand om din städning, våga fråga vilka rengöringsmedel de använder. Det kan även bidra till att städfirmor vill bidra och leverera både kund och miljö ett bättre alternativ.

Det tar inte längre tid att städa då man använder miljömärkta rengöringsmedel. Tvärtom så kan de vara drygare än många billiga konkurrenter.