Avkalkning badrummet

Avkalkning badrummet

Avkalkning badrummet glömmer många bort. Som städfirma vet vi hur enormt viktigt detta kan vara. Skall försöka att via denna blogg delge er lite knep runt detta. I dagsläget har vi kalkat av runt 10 000 badrum.

Hur löser vi kalkfrågan vid våra städningar

Kalkfrågan löser vi ofta genom olika åtgärder. Just att kalka av badrum tycker många är knepigt att lösa. Metoderna varierar bland utförare. Genom lång erfarenhet har vi lyckats knäcka den magiska koden runt detta.

Genom att blanda olika ingredienser som alla är miljövänliga har vi knäckt receptet. Det vi sett är just att dessa substanser jobbar så bra tillsammans. Sen att vi samtidigt skonar miljön glädjer oss och så klart alla som skall ta över efter oss.

Viktigt få bort kalk

Viktigt få bort kalk

  • Kalkavlagringar skall tas ofta
  • Kalk förstör material
  • Kalkrengöring på rätt sätt

Viktigt få bort kalk

Tänk en extra gång på detta att kalk biter sig fast. Ger man det fria händer kan det vara svårt att få det rent. Man skall avkalka minst 1 gång i veckan. Är det i duschutrymmet så spraya på vår lösning. Sen efter att den fått verka i 30-45 minuter är det bara att spola bort.

Ytorna är garanterat kalkfria och smutsen kan inte bita sig fast på samma sätt som tidigare. Rena ytor blir glatta och kalk biter inte på det på samma sätt. Däremot så är porösa ytor sämre. Där kan det bli desto jobbigare att behandla. Men det går med rätt metoder. Avkalkning kräver sin tid.

Avkalkningsmedel är frätande

Akta ögon och huden vid all användning. Att ta på sig ett par skyddsglasögon kan göra att du slipper få det i ögonen. Kroppen skyddar du med att ha kläder på dig, samt skyddshandskar på händerna.

Vårt medel som är miljövänligt är inte alls frätande, men det irriterar ändå ögon och slemhinnor. Så för er egen skull så skydda er mot allt som appliceras mot kalket.

Finns miljövänliga metoder för kalk?

Givetvis så gör det det. Citron och bakpulver är två kända miljövänliga preparat. Med dessa kan man på ett korrekt sätt angripa kalket. Butikerna har dessutom idag hyllorna fulla med bra alternativ.

Så behöver ni efter era försök hjälp med att få bort kalket? Då kan ni kontakta oss via den färgglada knappen nedanför. Då kommer ni till alla våra kontaktuppgifter.