regler för flyttstädning

Finns det regler för flyttstädning?

Finns det regler för flyttstädning?

Finns det regler för flyttstädning? Det finns inga egentliga regler för flyttstädning eftersom det här inte är något som finns med i vår lag. Men det finns definitivt riktlinjer idag som anses självklara för att en flyttstädning ska bli godkänd. Det lättaste är att lägga jobbet på en städfirma som har god erfarenhet av flyttstädning.

Det ska vara riktigt rent

Det ska vara riktigt rent. Många inser inte vad som menas med riktigt rent till exempel i badrummet. Den städning som du genomför varje vecka är inte samma sak som flyttstädning. Heller inte den regelbundna städning du får från en städfirma.

När du flyttstädar kommer du i grund och botten att grov-städa. Det är inte ovanligt att behöva lägga många timmar på ett enklare badrum. Om du tycker att det känns för tungt ska du lägga uppdraget på en städfirma som är expert på flyttstädningar!

I köket är det mycket att stå i

Köket är också ett rum med många oskrivna regler för flyttstädning. Det är till exempel en självklarhet att vattenlås och avlopp ska städas där du kommer åt. Det betyder att du måste skruva isär och rensa.

flyttstädning kök

I köket finns också vitvarorna som är en kategori i sig. Spisen är inte bara utsida och insida. Det här är tidskrävande och tungt arbete.

Det ska städas precis överallt

Det som utmärker en flyttstädning är att man städar precis överallt. Även på platser som inte syns, och allt detta utan någon specifik lag för flyttstädning!

Var finns reglerna för flyttstädning skrivna?

De oskrivna reglerna för flyttstädning finns skrivna. Du finner dem i ditt hyresavtal eller i det kontakt som gäller för försäljning av bostad. Det här är något du måste se närmre på innan du bestämmer dig för att sköta flyttstädning själv eller köpa in tjänsten.

Även om reglerna för flyttstädning för det mesta är de samma oavsett bostad kan det förekomma variationer. De viktigaste är att du och den som tar över bostaden har någon form av dokument att hålla er till. Det kan vara ett hyresavtal eller köpekontrakt.

Om detta inte finns kan det bli svårt i efterhand att bevisa att du faktiskt flyttstädare i enlighet med reglerna. Det här är en lite märklig situation. Men om du bara ser till att få hjälpen av en erfaren städfirma lär det inte bli några problem med att få din flyttstädning godkänd!