När påbörjas flyttstädningen

När påbörjas flyttstädningen

Vid en flytt, så väljer många att sin flyttstädning utförs av annan då det är tidskrävande, och energimässigt jobbigt att flytta, och tiden kan vara knapp. Det är även många frågor som kan uppstå. Det kan vara skönt att få svar på dessa innan man bokar sin flyttstädning.

När påbörjas flyttstädningen?

Givetvis det datum du själv önskat. Då kan du när du bokar din flyttstädning, även känna att det är tryggt att veta när städning sker. Då du själv valt datum. När du flyttar, så kanske du tycker att tiden inte räcker till, och väljer då att boka din flyttstädning hos en städfirma, för avlastning i flyttstressen.
Du kontaktar då olika städfirmor, och inhämtar offerter innan du bestämmer dig. Under tiden så fortsätter jobbet med din flytt.
Tiden är dyrbar, och du vill ta tillvara på varje minut. För att dels komma in i din nya bostad, men även lämna över din gamla bostad skinande ren till nästa boende. Det blir då lättare att boka in en städfirma, som du kommer överens med om datum för din städning. Du kan då fokusera på att tömma bostaden, fram till bokat datum för städ.

Vad ska jag tänka på innan min flyttstäd?

När du tömmer din lägenhet så finns några delar som du ska förbereda innan städfirman kommer.
Bland annat så ska kyl och frys vara tömda och avfrostade så att de är isfria på städdagen.
Elen ska sägas upp, men tänk på att inte göra det före din städning är klar. Då den behövs till städutrustning, och arbetsbelysning.
Kolla att alla förråd, och garderober samt lådor och skåp är tömda, och kasta skräp.
Tavelkrokar, och liknande tas bort från väggar, och tak.

Hur tar sig städfirman in på städdagen?

Vid bokning av städfirma, så ska kund se till att allt är löst, så att de tar sig in för att kunna utföra uppdraget.
Ibland är det taggar, eller rent omöjligt att lämna dörrar öppen, eller hitta en lämplig nyckelgömma. Du kanske behöver få någon bekant, eller hyresvärd att öppna, istället för dig om du flyttat från orten, eller inte kommer ifrån arbetet?
Det är en viktig detalj att ta med i planeringen med städfirman, så att alla frågetecken är lösta innan städdagen.

När städning är klar

En annan detalj kan vara att tänka på vid bokning, är på vilket sätt ni vill att vi ska kontakta er, för att meddela när städning är klar. För att ni ska ombesörja att bostaden låses ordentligt efter städning, eller om vi ska lämna nyckel på angiven plats efter städning.
Nyckel ska kanske lämnas på annan adress?

Vad garanteras det efter städning?

Vid bokning, så efterfråga vilken garanti städfirman kan lämna vid städning, så att ni vid besiktning vet att om det blir anmärkningar, så har ni möjlighet att få dessa åtgärdade utan extra kostnader under garantitiden.

Varför ska man välja städfirma?

Din dammsamling bakom badkaret har kanske vuxit under årens lopp? Lämna över uppdraget till oss, och låt oss utföra din flyttstädning.
Det är dessutom fördelaktigt att kunna få sitt hem städat, till subventionerat pris genom Rut-avdraget som innebär 50% rabatt. Ser man även till hur lång tid det tar att putsa fönster, eller rengöra en ugn. Så förstår man också varför man behöver varje sekund. Man kan lägga på sin flytt är en fördel – ,och varför en städfirma, kan vara en god idé att låta ta hand om flyttstädningen