Stopp i toalett och avlopp

Stopp i toalett och avlopp

Stopp i toalett och avlopp

Är det stopp i din toalett? Hur fixar du en blockerad toalett Du kan behöva ringa en rörmokare för att lösa stopp i en toalett, men det finns också saker du kan göra själv. Här är några saker du kan göra själv. Det kan spara tid om det löser problemet. Men kom ihåg att det fortfarande är klokt att ringa ett proffs eller en städfirma för att åtgärda ett problem som kan leda till ett nytt stopp. Toalettstopp är ett av de vanligaste problemen som rörmokare möter i sitt yrkesutövande. Det är inte bara en olägenhet för den som drabbas. Ett problem du inte kan ”sopa under mattan” en blockerad toalett kan leda till dyra skador.

Lösa stopp i toalett själv?

Kan du lösa stopp i toalett själv? Lyckligtvis finns det några enkla och effektiva sätt att försöka fixa en blockerad toalett själv. Prova dem först och se om du verkligen behöver ringa en rörmokare. I den här bloggen hittar du några tips och teknikerna för att eventuellt lösa ett toalettstopp. Du kommer också att lära dig känna igen tecknen på att ett toalettstopp kan vara nära. Kort sagt, att känna igen tecknen kan hjälpa dig att förhindra stoppen innan de inträffar.

Anlita rörmokare

Felsökning

När du har fastställt vilken typ av stopp och vilken typ av toalett det rör sig om, ska du välja det bästa verktyget för jobbet. Vanligtvis är ett förkläde eller en vaskrensare ett bra val. Detta skapar ett vakuum när pumpen pressas ner i toalett öppningen. Detta fungerar bra om blockeringen inte är allvarlig.

Om blockeringen orsakas av ett främmande föremål, t.ex. en leksak som fastnat på ett osynligt ställe, kan det vara nödvändigt att använda en tång för att ta bort det. Tänger är också användbara för att ta bort främmande föremål från avloppet. Slutligen kan du behöva använda ett kemiskt rengöringsmedel för att ta bort envisa blockeringar i toaletten. Detta kanske inte alltid fungerar, men det är en metod som är värd att prova. Använd handskar och skyddsglasögon, följ instruktionerna som medföljer produkten.

Bra utrustning vid stopp i toalett

  • Gummihandskar
  • sugpropp
  • Rörtång
  • Skiftnyckel
  • Rensband

Tecken innan stopp i toa

Förutom att veta hur man fixar en igensatt toalett på egen hand, bör du också överväga förebyggande åtgärder. Efter att ha anlitat en rörmokare vill du inte hamna i samma situation igen. Ett av de vanligaste tecknen på en blockering är om vattnet i din toalett rinner långsamt undan, så fungerar inte avloppet som det ska. Om så är fallet ska du använda rätt typ av rengöringsmedel för att ta itu med problemet.

Ett annat symptom på en blockering är ett gurglande ljud från avloppet. Detta orsakas av luft som fångats inuti röret. Detta är ett säkert tecken på att röret är blockerat. Om du tar bort blockeringen i detta skede minskar risken för att du behöver professionell hjälp.

Förebygg toalett stopp

Slutligen är det viktigt att vidta åtgärder för att förhindra framtida stopp. För att förhindra stopp ska du försöka att inte spola ner något i toaletten förutom toalettpapper och avföring. Detta är viktigare än du kan föreställa dig. Vi svenskar spolar ner mer än 7 000 ton avfall i toaletten varje år. Undvik också att använda för mycket toalettpapper. Ett bra sätt att minska behovet av toalettpapper är att installera en liten duschtoalett. Om du har en gammal toalett kan du överväga att byta ut den mot en modern snålspolande toalett. Snålspolande toaletter spolar mindre vatten åt gången, så det finns ingen risk för igensättning.