bra städfirma

Hur vet jag om en städfirma är bra?

Hur vet jag om en städfirma är bra? När du aldrig har testat ett städbolag kan det kännas svårt att avgöra om det är en bra städfirma. Men det finns sätt att ta reda på om städtjänsten är bra eller inte. Här är några saker som du bör vara medveten om innan du bokar in det första jobbet för regelbunden städning i ditt hem, flyttstädning eller dödsbostädning.

Det första intrycket

När du kontaktar en städfirma för att få en offert för flyttstädning eller andra former av städning kan du ta reda på en hel del. Det första är det intryck du får då du läser om företagets tjänster. Verkar de veta vad de sysslar med?

Ta alltid en titt på vilka mål som städfirman har och vad de tycker är viktigt. Det säger en hel del om deras attityd och den får betydelse för hur städtjänsten sedan fungerar. När du väl tar kontakt är det förstås viktigt att du får svar rimligt snabbt. Du ska inte behöva vänta flera dagar på svar.

Kommunikationen säger en hel del. När du pratar med städfirman om möjligheten att köpa städtjänster av dem kommer du att märka hur det är att kommunicera med dem. Om det är svårt och ni inte förstår varandra lär det inte bli bättre då du väl har bokat in städningen!

Fina referenser från andra kunder

Du kan alltid ta en titt på vad andra kunder har att säga om en städfirma som du är intresserad av. Det finns två sätt att göra detta på:

  1. Du kan be om referenser direkt från städfirman. Be om att få tala med andra som köpt deras tjänster i ditt område. Om du bor i Gävle och behöver hjälp med städning för flytten ber du om att få kontakt med andra som fått flyttstädning i Gävle av städfirman.
  2. Du kan kolla online om det finns andra som gett ett omdöme. Idag finns det flera tjänster online där man kan ge omdömen om olika företag. Dessutom kan du fråga i ett forum. Det kanske redan finns en tråd där någon pratar om sin upplevelse med den aktuella städfirman. Nätet är en källa till mycket information men tänk på att det finns en hel del troll online också så ta det som sägs med en nypa salt.
städfirma omdöme

Se upp för troll online!

De ger dig städgaranti

När en städfirma ger dig städgaranti för flyttstädning och andra typer av städning är det en säker indikation om att de är bra. De skulle aldrig ge garanti om så inte vore fallet. Anledningen till att de vågar garantera dig ett väl genomfört jobb är att de vet vad de sysslar med.

Företag som har erfarenheten vet att de klarar av städningen. Det är så sällan de får klagomål att de vågar lova dig att de kommer och städar igen om du inte blir nöjd.