städhemligheter

10 hemligheter från din städfirma

Har du tänkt på att det finns saker som  städfirmor vet men inte säger till dig? Inte för att det rör sig om sådant du inte bör höra. Att du inte vet om följande 10 hemligheter beror på att du inte frågar. Men nu ska du få veta saker som du kommer att uppskatta att du nu känner till…

1 Städlistor är för proffs

Trodde du att det bara är nybörjare som jobbar med städlistor? Det stämmer inte. När du bokar in en flyttstädning med en städfirma har du mycket att tjäna på att de jobbar med tydliga listor för vad som ska göras. Städare kan även avslöja att de många gånger upplever att det blir mycket lättare att göra ett bra jobb då de har en unik lista för varje uppdrag.

2 Det lönar sig att vara trevlig

Om du är snäll mot din städare kommer den personen att känna sig uppskattad. När detta sker blir jobbet med hjärta och det gör skillnad. Städare är precis som du människor och de tycker att det är mycket roligare att göra ett extra bra jobb då du är trevlig.

3 Ett stökigt hus är som en hinderbana

Om du bokar in en städning och inte tar med det faktum att det ligger saker överallt som behöver sorteras utsätter du städaren för en hinderbana. Med en massa leksaker överallt är det svårt att städa. Att sortera och städa är inte samma sak. Om du vill ha hjälp med både sortering och städning ska du säga till i förväg.

lätt städning

Här är det inte svårt att städa!

4 Vissa saker är inte städtjänster

Det är sant att städfirmor som Anettes Flyttstädning Sverige AB kan göra det mesta, och tjänsterna är flexibla. Men om du frågar sin städare kommer du att få veta att det finns tjänster som absolut inte kan klassas som städning. Om du ber om att få hjälp med att sy i en knapp eller läsa läxor med barnen är du ute på hal is…

5 Ett nyskurat golv kan väcka ilska

När du kliver över det nyskurade golvet med smutsiga skor och lämnar märken kommer din städare att reagera. Han eller hon kanske inte säger något men inombords är det storm. Tänk på detta och ta av dig skorna om du ska gå omkring i huset när städningen är igång.

6 Det är smart om disk står i vatten

Om du har diskning med som en punkt under städning ska du veta att du kan underlätta genom att ställa disk i blöt i förväg. Om de står i vatten går det mycket snabbare för städaren att ta sig igenom disken och då kan mer bli gjort.

7 Visa att du uppskattar jobbet

Det kan betyda så mycket att få en liten lapp där det står att du uppskattar jobbet. När en städare får höra att du är nöjd är det som en present från dig. Kom ihåg det!

8 Städare har också städare

När städare kommer hem från jobbet är det inte ovanligt att de säger hejdå till en annan städare som har städat deras hus. Precis som att du vill ha ledigt från ditt jobb när du är hemma vill städare inte fortsätta med sitt jobb då de kommer hem!

9 Bra städare gillar att du bryr dig

Att ha kommenterar om städningen är inget problem. Bra städfirmor har städare som tycker om att du engagerar dig. Dina kommentarer kan ju leda till att jobbet görs mycket bättre.

10 Miljövänligt och människovänligt

Det är inte bara miljön som mår bra av miljövänliga produkter. Städare vill också jobba med produkter som är säkra och hudvänliga. Det är win-win för alla inblandade!