städgaranti

Därför är städgaranti för flyttstädning så bra

Därför är städgaranti bra när du väl bestämmer dig för att låta en städfirma ta hand om din flyttstädning. Då är det viktigt att veta att de kommer att göra ett bra jobb. Att betala för något som sedan inte blir godkänt är ju verkligen trist. Här kan du hålla utkik efter det som kallas för städgaranti eller bara garanti.

Med städgaranti menas att du en viss tid efter utförd städning kan komma med punkter som du tycker fattas. Om det är på det viset kommer städfirman tillbaka och åtgärdar. Det här är ju kanon om det blir så att den som tar över bostaden hittar en brist som du inte tänkt på. Det är städfirman som tar hand om detta inte du!

Med garanti kan du känna dig lugn

Något som är så bra med en garanti för flyttstädning är att den ger dig lugn och ro. Du vet att du inte måste komma och inspektera under själva städningen för att säkra dig om att alla punkter är med. Det är klart att det är bra att säga till i förväg om din bostad kräver något särskilt som är utöver det vanliga.

Men normalt sett kommer städfirman som ger garanti att hålla sig till de regler som gäller i Sverige. Det finns vissa saker som idag tas för givet vid flyttstädning och de ska städfirman ta hand om även om det inte rör sig om regler som finns i vår lag.

lugn med städgaranti

Känn dig lugn med städgaranti!

När det blir klagomål

Nu är det viktigt att komma ihåg att det inte finns någon lagstiftning om flyttstädning. På grund av det kan ditt hyreskontrakt ha punkter som du kanske inte hade tänkt på. Inför en flyttstädning bör du ta reda på vad som förväntas.

Om du säljer din bostad ska du ta med flyttstädningen i avtalet. Där ska det framgå vad som ska göras. Då kan du med säkerhet veta att klagomål kan anses skäliga eller tvärtom. Ni kan se på det som avtalades om. Detta är också det som du delar med städfirman så att de vet vad som gäller.

Om det ändå finns något som inte är gjort på rätt sätt har du städgarantin. Den täcker för klagomål som kan anses vara giltiga.

Garanti är samma sak som erfarenhet

En väldigt viktig anledning till att städgaranti är så bra är att den bara kommer att ges av den som vågar göra det. Det innebär att du bara får garantin av städfirmor som har verklig erfarenhet av flyttstädning.

Att ge garanti för flyttstädningen är samma sak som att säga “jag vet vad jag gör”. Det är bara seriösa städbolag som vet att de sällan får bakläxa som kan ge dig städgaranti. Då vet du att det med största sannolikhet blir perfekt från start. Det gör att du verkligen kan slappna av och tänka på annat.