flyttstädning misstag

De vanligaste missarna vid flyttstädning

De vanligaste missarna vid flyttstädning

De vanligaste missarna vid flyttstädning. När du tänker städa för flytt själv är risken stor för att du begår vanliga misstag. Eftersom många inser inte hur omfattande en flyttstädning faktiskt är. Låt oss ta en titt på tabbarna som du verkligen vill undvika. Därför är risken  stor att du efter att ha läst detta ändå inser att det är bäst att låta en bra städfirma sköta flyttstädningen!

Smuts är kvar bakom spisen

Smuts kvar bakom spisen är skämmigt. Något som är mycket vanligt att missa under en flyttstädning är baksidan och undersidan av spisen. Därför måste du faktiskt dra ut denna tunga köksmaskin, och göra den ren precis överallt. Om du inte gör det finns risken för att flyttstädningen inte godkänns.

Det är hår i vattenlåset och i rör

Det är hår i vattenlås och i rör. Dessutom i badrummet finns det rör och lås under handfat precis som i köket. Men i badrummet är det vanligt att du missar rör och inte tänker på att de kan vara fulla med hår. Det här ska rensas under en flyttstädning. Du måste plocka isär och komma åt långt in i röret för att få ut det som sitter fast där.

Insidan och utsidan av luckor

Insidan och utsidan av luckor. Dessa gör du rent på hyllor men missar helt luckorna! Det här är så vanligt. Men insidan och utsidan av skåpluckor måste torkas av ordentligt. Även ovansidor och lister. Det gäller att vara noggrann och att inte missa någon del av skåpen.

Baksidan av elementen

Testa att peta lite med en galge bakom elementet och se hur mycket damm som kommer ut. Det kanske till och med gömmer sig papper, kort och annat där. Det är vanligt att missa att elementets ihåligheter och baksida måste städas ordentligt. Se till att elementen inte är på när du gör detta!

Golvbrunnen i badrummet

Detta hoppar många över. Kanske för att det känns så ofräscht. På med handskar och få upp det som gömmer sig i denna brunn. Häll inte på medel som kan fräta sönder plast som finns i golvbrunnen. Därför är det en mekanisk rengöring som gäller i golvbrunnen!

flyttstädning badrum

Fönster ska putsas på alla sidor

Dessa måste putsa insida och utsida av fönster. Det bör finnas en skruv som du kan lossa på för att komma åt. Dessutom missas en sida så syns det, och man har då jobbat förgäves.

Tak

Tak-Vem ser på innertaket? När den som kontrollerar din flyttstädning gör det! Dessutom gäller att taket är fritt från damm och fläckar. Använd rätt typ av trasa för att få bort dammet utan att lämna märken efter dig.

Väggar ska vara utan fläckar

Ketchup på väggen är synonymt med icke godkänd flyttstädning. Därför gäller det att torka av väggar,  på rätt sätt så att du inte med din rengöring skapar nya fläckar.