flyttstädning misstag

De vanligaste missarna vid flyttstädning

De vanligaste missarna vid flyttstädning. Om du tänker städa för flytt själv är risken stor för att du begår vanliga misstag. Många inser inte hur omfattande en flyttstädning faktiskt är. Låt oss ta en titt på tabbarna som du verkligen vill undvika. Fast risken är stor att du efter att ha läst detta ändå inser att det är bäst att låta en bra städfirma sköta flyttstädningen!

Smuts är kvar bakom spisen

Smuts kvar bakom spisen är skämmigt. Något som är mycket vanligt att missa under en flyttstädning är baksidan och undersidan av spisen. Ja, du måste faktiskt dra ut denna tunga köksmaskin och göra den ren precis överallt. Om du inte gör det finns risken för att flyttstädningen inte godkänns.

Det är hår i vattenlåset och i rör

Det är hår i vattenlås och i rör. I badrummet finns det rör och lås under handfat precis som i köket. Men i badrummet är det vanligt att du missar rör och inte tänker på att de kan vara fulla med hår. Det här ska rensas under en flyttstädning. Du måste plocka isär och komma åt långt in i röret för att få ut det som sitter fast där.

Insidan och utsidan av luckor

Insidan och utsidan av luckor. Du gör rent på hyllor men missar helt luckorna! Det här är så vanligt. Men insidan och utsidan av skåpluckor måste torkas av ordentligt. Även ovansidor och lister. Det gäller att vara noggrann och att inte missa någon del av skåpen.

Baksidan av elementen

Testa att peta lite med en galge bakom elementet och se hur mycket damm som kommer ut. Det kanske till och med gömmer sig papper, kort och annat där. Det är vanligt att missa att elementets ihåligheter och baksida måste städas ordentligt. Se till att elementen inte är på när du gör detta!

Golvbrunnen i badrummet

Många hoppar över detta. Kanske för att det känns så ofräscht. På med handskar och få upp det som gömmer sig i denna brunn. Häll inte på medel som kan fräta sönder plast som finns i golvbrunnen. Det är mekanisk rengöring som gäller i golvbrunnen!

flyttstädning badrum

Fönster ska putsas på alla sidor

Du måste putsa insida och utsida av fönster. Men så många missar att även insidan ska putsas då man kan öppna upp fönstret på detta vis. Det bör finnas en skruv som du kan lossa på för att komma åt. Gör så detta med hjälp om du är orolig för att du kommer att skada fönstret då du gör det rent.

Tak ska också vara rena

Vem ser på innertaket? Den som kontrollerar din flyttstädning gör det! Det gäller att taket är fritt från damm och fläckar. Använd rätt typ av trasa för att få bort dammet utan att lämna märken efter dig.

Väggar ska vara utan fläckar

Ketchup på väggen är synonymt med icke godkänd flyttstädning. Det gäller att torka av väggar och detta ska göras på rätt sätt så att du inte med din rengöring skapar nya fläckar. Blöt inte ned tapeter så att de förstörs!